JellyPages.com
Instagram

Monday, 19 March 2012

Cruise Tasik Putrajaya & 4th Hot Air Balloon Festival

Salam semua :)

Ramai sangat orang kat Presint 2 semasa hot air ballon festival hari tu. Beratur,bersesak akhirnya tak dapat tiket. Bersyukur sebenarnya sebab taknak naik. Kawan-kawan yang sungguh-sungguh nak naik.

Sebelum tu, singgah di Cruise Tasik Putrajaya untuk naik cruise la. Haha. Memenuhi janji sahabat karib untuk bawak naik cruise as a birthday present. Nak bawak naik Star Cruise memang tak la kan so ini je yang mampu :)

Tapi serious syokkkk.. Haha.




Pilih la nak naik yang mana. Kami naik sightseeing passenger cruise. RM30 for adult. Yang ada student card tu RM20 sahaja. Aci tak birthday present RM30? Haha.



                                                 E'eh, I yang over.



                                   
Angin memang best kat atas cuma kena tahan panas terik la.





                                                      With captain.


Pusing-pusing tasik ni about 45 minutes. Rasa tak puas pulak. Hee.
Then baru la pegi Presint 2. Dapat tau dari kawan yang q untuk beli tiket yang tiket sold out. So cuci-cuci mata je la.










Mungkin next year kena beratur lagi awal. InsyaAllah bole naik. :)

And to Hazwani Hashim, sorry lambat bagi present. Cruise Tasik Putrajaya and BR cake, ok tak?






Friday, 16 March 2012

Ke Negeri Parameswara

Hanya dalam 2 minggu je, sudah 2 kali ke negeri bersejarah ni :)
Mula-mula dengan family, then dengan kawan-kawan.
Tapi hanya sempat update ketika pegi with friends.

Sampai-sampai je terus panjat A-Famosa. Memandangkan baru lepas panjat, tak la pancit :)
Kemain berlagak sebab sampai atas dulu. Haha.

                                        

                                                            Jonker  ^__^







River cruise naik time petang best. Angin sepoi-sepoi gitu. Bangunan-bangunan lama along the riverside di cat dan di hias cantik.





                                Pekena cendol, memang layan :)

Malam tu plan nak ke Umbai tapi owner homestay yang kami sewa cakap, Umbai takla best mana. Hanya ada kedai-kedai tertentu yang best. Pakcik tu suggest pegi Muara Sungai Duyong. And ternyata best. Hee.


                                                    Pilih-pilih ikan.


Siakap bakar berlada, pari masak asam pedas, kailan ikan masin RM65! Mana nak dapat? Tu dah masuk nasi dan air untuk 5 orang.. Hehe. Murah kan.


The next day sebelum pulang, singgah ke taman rama-rama yang dekat exit Ayer Keroh tu. Ingat kan ada rama-rama je, rupanya ada banyak reptile. Leopard pun ada!


Yang ni sibuk berkejaran dengan rama-rama. Rama-rama kat sini manja! Boleh tengok dekat-dekat. Banyak.



                     Terpegun tengok ular sawa yang sangat gemuk.


Trip ni tak keluar bajet besar pun. Cukup buat semua happy dan puas. Kalau dengan family lagi happy sebab tak keluar bajet pun. Haha. Boleh la pegi lagi :)