JellyPages.com
Instagram

Friday, 16 March 2012

Ke Negeri Parameswara

Hanya dalam 2 minggu je, sudah 2 kali ke negeri bersejarah ni :)
Mula-mula dengan family, then dengan kawan-kawan.
Tapi hanya sempat update ketika pegi with friends.

Sampai-sampai je terus panjat A-Famosa. Memandangkan baru lepas panjat, tak la pancit :)
Kemain berlagak sebab sampai atas dulu. Haha.

                                        

                                                            Jonker  ^__^







River cruise naik time petang best. Angin sepoi-sepoi gitu. Bangunan-bangunan lama along the riverside di cat dan di hias cantik.





                                Pekena cendol, memang layan :)

Malam tu plan nak ke Umbai tapi owner homestay yang kami sewa cakap, Umbai takla best mana. Hanya ada kedai-kedai tertentu yang best. Pakcik tu suggest pegi Muara Sungai Duyong. And ternyata best. Hee.


                                                    Pilih-pilih ikan.


Siakap bakar berlada, pari masak asam pedas, kailan ikan masin RM65! Mana nak dapat? Tu dah masuk nasi dan air untuk 5 orang.. Hehe. Murah kan.


The next day sebelum pulang, singgah ke taman rama-rama yang dekat exit Ayer Keroh tu. Ingat kan ada rama-rama je, rupanya ada banyak reptile. Leopard pun ada!


Yang ni sibuk berkejaran dengan rama-rama. Rama-rama kat sini manja! Boleh tengok dekat-dekat. Banyak.



                     Terpegun tengok ular sawa yang sangat gemuk.


Trip ni tak keluar bajet besar pun. Cukup buat semua happy dan puas. Kalau dengan family lagi happy sebab tak keluar bajet pun. Haha. Boleh la pegi lagi :)



No comments:

Post a Comment