JellyPages.com
Instagram

Friday, 16 December 2011

Fenomena Ombak Rindu

Redha itu ikhlas.
Pasrah itu menyerah.

Mila yang cakap dalam movie ni. Suka. Hehe.

Waktu form 4 dulu, novel ombak rindu tengah hot. Dan sebagai seorang gadis, tentu nya saya adalah salah seorang pembacanya.

Bila dah difilemkan, pastinya kena tengok..

Dan yang  paling untungggg, ada orang belanja.. Yeay..






Ini la si cantik yang belanja saya. Si cantik sebelah si cantik. Haha. Ok,perasan.

Kak Lang is my bestfriend's sis.. Dia sangat sporting walaupun jarak umur yang agak jauh. She's married, takmoh ngorat eh. Kehkeh. Makan pun kak lang belanja. Besh kann.







                                                            Kawan yang terpilih. :)

Setiap orang ada pandangan masing-masing pasal movie ombak rindu ni. Pada saya yang hanya pandai tengok je, cerita ni kira ok la berbanding cerita melayu lain. Pengarah ubah sikit-sikit dari cerita asal. Pada saya, ia sesuai dengan durasi masa dan perjalanan cerita ini. Tak boleh juga menyalahkan pengarah jika ada part yang difikirkan tak berapa sesuai sebab cerita ni pun memang asal dari novel kan. Maya Karin memang bawa watak Izzah dengan baik. Aaron Aziz pun layak bawa watak Hariz. Takde hero Malaysia lain pun yang difikirkan sesuai.

Bab leleh tu pasti ada la. Itu pun kalau tengok Hariz nangis je. Syahdu la konon tengok laki nanges. Haha.
Cuma bila Mila sedih atau nanges, tak sampai kat hati. Eh, tu cuma pendapat saya je ye.


Tuesday, 22 November 2011

Berjalan tanpa arah tuju di hujung minggu

Nak pegi mana arini??

Taman Burung?Dah.
Planetrium?Baru je pegi.
Aquaria?Malas la nak pegi KLCC.
Taman Botanical?Lagi.
Taman Cahaya Seri Alam?Tengah ari dah ni.
Shopping mall?No!Bosan!

Ha,sampai gaduh taktau nak pegi mana.

Lepas je kuar dari kl sentral utk breakfast,terus jerit..

Jom pegi muzium!!

Muzium?Betul ni?Ok jom.

Tapi masuk muzium arini utk tgk pameran khazanah kapal karam sahaja.
Tak larat dah nak masuk main hall byk-byk kali.







Tak byk pun khazanah yang dipamerkan.. Kebanyakan nya tembikar-tembikar seperti pinggan mangkuk.. Bergambar kenang-kenangan bersama replika kapal.. Hehe.




Tak lama pun disana.. Bila dah decide nak balik, cik kak sorang ni ajak pegi mid pulak.. Tadi kata taknak pegi shopping mall. Sampai-sampai je terus teringat skrg tgh year end sale.. Memang terbaik la hujung-hujung sem ni.. Hehe. Sempat jugak la membawa pulang sehelai baju dan sepasang kasut.. Kehkeh. Jalan-jalan cuci mata, perut pun berbunyi-bunyi..

Apa mau makan?

SWEET CHAT!




Sahabat saya ni teringin nak makan katanya.. Mengidam rice rhapsody.. Haha.


Memandangkan dia confirm la kan amek set rice rhapsody, i la yang terselak-selak menu.

Terselak sangat laa..




Rhapsody..  ^..^




Mine.. Hehehehe.. Nyum nyum.







Alhamdulillah dengan rezeki ni.. Hee.. Dah kenyang, jom balik tido..

Salam..

Thursday, 18 August 2011

Rezeki berbuka puasa di Crystal Crown

Salam semua.. Sekejap je dah 16 ramadhan kan.. Dah tau nak buka mana? Teringin nak buka hidangan buffet yang banyak sangat pilihan? Hehe.. Jom..


                                            Crowne Cafe Crystal Crown Hotel Kuala Lumpur

Memandangkan sampai selepas waktu berbuka, dah tak ramai orang.. Langsung takyah rebut-rebut.. Hehe..
Tapi kena booking dulu la..



                                                    PN HAZWANI..Kehkehkeh..




                             Mine = Nasi minyak+ayam masak merah+udang sambal petai





                                         Amek nasi sikit je sbb taknak kenyang sangat..






Taknak kenyang sangat konon.. Dah banyak sangat pilihan camni, camne tak kenyang sangat.. Heh!






Besh2.. Hee..



                                Cik kak tak kenyang-kenyang lagi? Tengok badan la.. Hah!



                                              Meratah kerabu mangga.. Hee..



                         Budak demuk makan roti john.. Roti john ni sangat-sangat cedap! Huu..





ABC pilihan hati ku. Takde kacang, takde cincau, takde benda yang panjang-panjang tu.. Cuma ada buah dan ais sahaja ok.



                                                      Apahal la tangan cam gitu..









Alhamdulillah.. Kenyang sungguh.. Total termasuk tax and service charge RM127.. 

Tuesday, 16 August 2011

Rezeki berbuka puasa di Nondo's

Salam.. Buka ni makan apa? Dah taktau nak beli apa kat bazar kan.. Kawan-kawan ajak berbuka kat nando's.. Ok jugak.. Jom2.. Alang-alang shopping kat masjid jamek, singgah berbuka di Nando's Sogo.. Haa.. Kalau nak buka kat nando's ni, kena la booking dulu.. Kitorang sampai je, dah full booking.. Kena la tunggu lepas maghrib..



Sementara menunggu waktu berbuka, jalan-jalan kat food hall sogo..Kat sini ada satu kedai menjual daging salai.. Apa yang buat saya akan beli setiap kali pergi sogo ni adalah daging salai ni dibuat bentuk burger dengan saiz yang amat comel.. Harga nya cuma RM1.. Hehe.. Comel kan..




                                                            Lambatnya nak makan..




                                                    Ika and jug of ice lemon tea..








                                                                 Wani punya..





                    
                                                                 Chicken jer..





                                                                   Besh2..

Alhamdulillah.. Kenyang sudah..

Wednesday, 10 August 2011

Taman Layang-layang

Haa.. Bg kwn-kwn yang duk kat area kl dan khas nya kepong, mesti tau tmpt ni.. Bg kwn-kwn yang tak tahu, taman ni mmg byk layang-layang.. Seperti nama nye la.. Heheh..


                                                             Byk kan?kan?





Terletak di kepong, taman ni adalah kwsn paling sesuai jika anda nak beriadah sambil mengeluarkan peluh.. Nak naik kan layang-layang tu, bkn senang beb.. Mmg keluar semua peluh.. Anda boleh pilih layang-layang pujaan hati masing-masing dgn harga serendah RM4.. Semua tu bergantung pd kualiti.. Byk kedai yg jual layang-layang ni.. Pening jugak kepala, taktau nak beli yang mane..




Akhirnya kami beli spongebob.. Yeay!!





Tiba la masa nak naik kan layang-layang ni.. Setelah lebih 5x percubaan,  dpt la layang-layang tu bertahan di udara selama 1 minit.. Lama kan? Hahaha! Tengok sape yang paling bergaya naik kan layang-layang..




Saya sedang bengang sbb layang-layang ni taknak naik.. Ada ke terbang atas rumput.. Isk3..




Nampak mcm hebat kan sbb tak kelihatan layang-layang di atas rumput.. Hakikatnya, berapa saat je spongebob tu kat atas.. Huh!




Bersesuaian dgn gaya larian, yang kali ni agak lama spongebob ni terbang.. Ada la dlm 1 minit.. Hehehe!





Yang ni pun tak kurang hebat nya.. Lari sambil pandang spongebob.. Nasib tak langgar orang depan..




                                                         Ikan pun ada..

Kat sini jugak ada tasik.. Bleh la nak lepak-lepak tengok tasik.. Sekeliling tasik ni ada trek jogging.. Bleh la kalau nak jogging..






Monday, 1 August 2011

Bukit Tinggi Pahang

Hari ni kita ke bukit tinggi..yeay!! asyik2 bukit tinggi klang je, kali ni kita g pahang punya.. hehe.. Tak jauh pun dr kl, cuma traffic jam, tu yg lambat sampai.. gerak dr kl pukul 12, pukul 2 ptg baru sampai.. kalau tak, 30 minit dah boleh sampai.. Singgah di genting sempah utk lunch..

Bukit Tinggi ni terletak kira-kira 2500 kaki dari paras laut.. Tinggi kan.. Sayup-sayup ketika mendaki, dah nmpk bangunan ni.. Punya la excited, rupanya car park.. Haha..





Tiket masuk ke sini adalah RM12 untuk dewasa.. Kita boleh melawat Colmar Tropicale, Japanese Village and Botanical Garden dgn tiket ni.. Tempat-tempat lain yg ada kat sini yg tak termasuk tiket RM12 ni seperti rabbit park, berjaya hill horse riding, bukit tinggi golf and country club.. 


Colmar Tropicale menyambut kedatangan kami.. Colmar Tropicale ni dibina seperti bangunan sebenar yg terdapat di sebuah perkampungan Perancis..










Banyak hotel dan cafe yg boleh anda singgah kat Colmar Tropicale ni..



























Kira-kira 1 jam kat Colmar Tropicale, kami bergerak ke Japanese Village. Utk ke Japanese Village ni, kami naik kenderaan khas yg bawa naik ke sana.. Utk pengetahuan semua, Japanese Village ni lg tinggi iaitu 3500 kaki dr paras laut.. Sape-sape yg nak drive kenderaan sendiri, boleh je..

Kira-kira 10 minit, anda akan diberhentikan di satu tempat.. Jeng jeng jeng.. Haa, kita tak dpt naik ke Japanese Village ni dgn kenderaan sbb jln nya terlalu kecik.. Kena la jln kaki, memanjat bukit yg agak tinggi..


Tapi penat lelah anda akan hilang bila tgk pemandangan kat sini.. Tak caya? Jom tgk.. Hehe..









Dah nama pun Japanese Village, mesti la kena ada rumah jepun kan.. Kecik je rumah dorg, nak masuk 5 orang pun takut tak muat.. Hehe.. Kat sini ada jugak disediakan kimono utk sape-sape yg nak try pakai pakaian tradisional jepun ni.. Harga dia RM20 sahaja.. Tp kami semua tak try pun.. Haha!








Last sekali, kami lepak jap kat Botanical Garden.. Takde apa pun kat situ.. Ada tumbuhan herba dan beberapa pokok renek..





Kira-kira pukul 530 kami gerak balik.. Balik tak jem pun, 30 minit je dah sampai kl balik.. Total perbelanjaan kami utk ke sana adalah RM10 tol pergi balik, RM12 tiket masuk dan RM 40 utk full tank tp itu pun tak sampai separuh minyak yang tersejat..  Kehkehkeh! Dan.. 1 sen pun kami tak keluarkan utk beli mknn kat sana.. Jimat beb.. Kitorg bwk bekal dan lunch kat genting sempah.. Bygkan sebotol air 100 plus kecik pun dah RM4.50.. Nampak tak permainan ni? Hehehe!


Sampai je tol gombak, perut pun dah lapar.. Kami decide nak makan kat Sekinchan Ikan Bakar, area Sri Gombak..

Banyak pilihan ikan dan makanan laut yg boleh anda order.. Kami memilih ikan pari dan sotong.. Anda boleh memilih sendiri jenis dan saiz ikan yang menjadi idaman.. Semua pilihan anda itu akan di bakar..







Nyum3.. Saya yg tak makan ikan ni pun boleh ratah ikan ni.. Haha..







Total kami makan kat sini RM52 sahaja! Murah tak?? Berbaloi..