JellyPages.com
Instagram

Sunday, 9 September 2012

Siapa tak suka.. Makan..


Assalamualaikum

Punya la tak tau nak letak tajuk entry. Haha. Orang lain update kisah raya dari 1st week raya lagi. Orang lain  dah lama abes puasa enam. Ni baru la merangkak rangkak nak buat.

Mengimbas kembali sehari sebelum raya. Isi beras dalam keputat ehh ketupat je la yang mampu selain tolong  potong ayam dan daging. Sebab nya tak reti nak anyam. Apa laa.




Rendang ni kena masak kat luar rumah memandangkan ia akan terpecik berkecah satu dapur.




Lomang wajib ada tapi beli je. Raya kat rumah nenek di Johor tak penah buat lemang. Dulu time ada nenek atok lagi kat Batang Kali, setiap tahun atok sedara buat sendiri.



Next, sushi ni bukan la juadah raya. Tapi sebab nama nya sushi rendang, bole la ada kena mengena dengan raya. Buat ni time bulan puasa, rendang nya beli kat SACC mall.




Sahabat saya kena cipta produk yang tak penah ada kat pasaran. So saja-saja kuarkan idea buat sushi rendang.




Dan ada satu hari tu berbuka puasa kat Babylon, dekat Jalan Imbi. Restoran ni sebuah banglo yang besar bole main sorok-sorok.




Sebahagian makanan yang kami makan.







Kalau nak tulis pasal entry makanan, memang semua orang takkan kalah. Kalau dah nama nya makanan, sape tak suka :)

Salam.


No comments:

Post a Comment